Platán Fitness

Jóga

joga3

Gyakorlatai javítják a tartást, erősítik a hátat, izomzatot, állóképességet fejlesztenek, masszírozzák a belső szerveket, kiegyensúlyozzák a vérkeringést, a hormonháztartást .A jógához nem kell semmi extra hajlékonyság. A merev izomzat fokozatosan lazul, rugalmasabbá válik.

A jógában nincsen semmi misztikus, vagy természetfeletti, semmi de semmi bonyolult, csak mozgás és légzés, és ezeknek az érzete. A jóga előnye nem abból származik, hogy testünket egy adott alakzatba kényszerítjük.  A lényeg a belső dinamika, az hogy a testhelyzet mozdulatlansága erőlködés nélkül valósul meg, egy dinamikus mozdulatlanság, egy aktív meditáció, amely megköveteli az elme jelenlétét.
A jóga hatása elsőként abban jelentkezik, hogy
visszaadja testnek a szabad mozgás képességét. Hogy mit is jelent mind ez, hogy megerőltetés nélkül el tudod látni napi teendőidet. Ami eddig megerőltetés volt az egyre könnyebb és könnyebb, nem jelent gondot az eddig bonyolultnak tartott tevékenység, hiszen összpontosítási képességeid is javulnak.Gondolatod ritkában kalandozik el, könnyebben tudsz koncentrálni a napi feladataidra, és így életed könnyebb lesz.

Oktatóink:

Ön itt van: Home Alakformálás Jóga